Молитва вступающих в брак

Главная / Популярное / Молитва вступающих в брак

И ныне молитвами своими низводят небесное благословение на вступающих в брак”. О великий архистратиже божий архангеле варахииле! К вам, святии безсребренницы и чудотворцы космо и дамиане.

Ты еси заступница и предстательница наша, ты еси обидимым защищение. Молитва о покровительстве вступающим в брак. Молитва супругов при бракосочетании господи боже наш, во спасительном твоем смотрении сподобивый в кане галилей стей честный показати брак твоим пришествием, сам ныне рабы твоя имена яже благоволил еси сочетатися друг другу, в мире и единомыслии сохрани; честный их.

Без семене от божественнаго духа, волею же отчею зачала еси сына божия, от отца без матере прежде век суща, нас же ради из тебе без отца бывша, плотию родила еси и младенца млеком питала еси, тем же не престай молити избавитися от бед душам нашим. Благословление на вступление в брак, молитвы о покровительстве вступающим в брак, молитвы о счастии брака, молитвы о совете и любви между мужем и женой, молитвы о всякой семейной и бытовой нужде. Господи боже наш, во спасительном твоем смотрении, сподобивый в кане галилейстей честный показати брак твоим пришествием, сам ныне рабы твоя имена , яже благоволил еси сочетатися друг другу, в мире и единомыслии сохрани, честный их брак покажи, нескверное их ложе соблюди, непорочное их сожительство пребывати благослови и сподоби я к старости маститей достигнути, чистым сердцем делающе заповеди твоя.

Оградите отечество ваше, град муром, и вся грады российския от всякаго зла; и вся правоверные люди, к вам приходящию и святым мощем вашим покланяющимся, осените благодатным действом богоприятных молитв ваших, и вся прошения их во благо исполните. О, блаженнейшая христа ради, посрамившая суемудрость века сего, испроси у творца и подателя всяческих благ даровати нам смирения, кротости и любве в сокровище сердца нашего, веры в укрепление молитвы, надежды в покаянии, крепости в многотрудном житии, милосерднаго исцеления души и тела нашего, целомудрия в супружестве и благопопечения о ближних и искренних своих, всего жития нашего обновление в чистительней бане покаяния, яко да всехвально воспевающе память твою, прославим, в тебе чудодействующаго, отца и сына и святаго духа, троицу единосущную и нераздельную во веки веков.

Итак, христианская молитва благословение на брак – это таинство, совершение которого возможно при соблюдении двух факторов: изъявление воли лиц, вступающих в брак, которое дает жизнь браку с сакраментальным характером.после апостола читается евангелие от иоанна 2, до сих пор сохраняются предания о беззаветной любви и преданности этих двух муромских супругов. Не презрите молитв наших, со умилением вам днесь возносимых, но будите о нас приснии предстателие ко господу и сподобите нас помощию вашею спасение  мученикам адриану и наталии молятся о благочестии брака вообще. Первая молитва обращена к господу иисусу христу.

Исходатайствуйте у царя небеснаго церкви святей и всей державе российстей мир, тишину и благоустроение, и всем нам житие благополучное и добрую христианскую кончину. Под кровом всевышняго жившая, ведомая и укрепляемая богоматерию, глад и жажду, хлад и зной, поношения и гонения претерпевшая, дар прозорливости и чудотворения от бога прияла еси и под сению всемогущего покоишися.

Не презрите молитв наших, со умилением вам днесь возносимых, но будите о нас приснии предстателие ко господу, и сподобите нас помощию вашею спасение вечное улучити и царствие небесное  о покровительстве вступающим в брак. Вступление в брак – одно из самых важных событий в жизни православного человека. Молитвы и благословление на вступление в брак.

Сестры свято-троицкого монастыря в муроме стараются записывать все известные им случаи помощи петра и февронии тем. Часто кажется, будто жених и невеста, сопровождаемые родными и друзьями, пришли в храм не для молитвы о вступающих в брак, а на действо.

Текст православной молитвы святым петру и февронии муромским для благословения на брак. Святым бессребреникам и чудотворцам косме и дамиану.

Настает торжественнейшая, святейшая минута венчания! Мученикам адриану и наталии тропарь, глас 3-й: не презрите молитв наших, со умилением ваднесь возносимых, но будите о нас приснии предстателие ко господу, и сподобите нас помощию вашею спасение вечное улучити и царствие небесное унаследовати: к тебе, о богомати, молитвенно притекаем мы, грешнии, чудеса твоя во святей лавре почаевстей явленныя поминающе и о своих сокрушающеся прегрешениих.

Молитва при бракосочетании (молитва христианских супругов). Эта молитва обращена к святым бессребреникам и чудотворцам косме и дамиану.

Из книги чудотворных молитв для исцеления души и тела, защиты от бед, помощи в несчастье и утешения в печали.